Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Plněný lilek

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 45 minut 2 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 2 kusy lilky větší
  • 25 dekagramů vepřové maso mleté
  • 4 kusy rajčata
  • 1 kus cibule
  • sůl
  • pepř
  • Knorr Aromat
  • oregáno
  • bazalka
  • mateřídouška
  • olej
  • chléb toastový

Příprava

  1. Lilky podélně překrojíme, poté vydlabeme vnitřky tak, aby nám zůstala asi půl centimetrová vrstva. Dužinu lilku nameleme nebo rozmixujeme. Rajčata oloupeme, na chvíli je vložíme do horké vody a pak je také rozmixujeme. Cibuli nakrájíme na kostičky.
  2. Slupku lilku osmažíme na oleji, odložíme stranou. Cibuli osmahneme na oleji, přidáme k ní maso, okořeníme je a smažíme. Když maso změkne, přidáme rozmělněný lilek, rajčata a česnek.
  3. Během pár minut vypneme plotnu, slupky lilků naplníme hmotou, vložíme je do pekáčku a v rozehřáté troubě je pečeme do červena. Podáváme s topinkou.
Tip: Pečeme asi 30 minut na 180 stupňů.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře