Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Poctivá bramboračka s houbami

Receptynakazdyden.cz
Naše bezkonkurenční národní polévka zasytí i ty největší jedlíky. Vyzkoušejte jeden z mnoha receptů, který se hodí v jakoukoli denní dobu.
Hodnocení uživatelů:
5 minut 20 minut

Ingredience

  • 30 gramů vepřového sádla
  • 2 kusy cibule
  • 2 kusy mrkve
  • 2 kusy petržele
  • 20 gramů petrželové naťe
  • 4 stroužky česneku
  • dle chuti kmín
  • dle chuti majoránka
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 150 gramů mražených nebo čerstvých hub
  • 20 gramů Knorr Hotová jíška světlá
  • 1 kalíšek Knorr Bohatý bujon zeleninový
  • 3 kusy střední cibule
  • 1/2 kusu menšího celeru
  • 2 kusy mrkve
  • 200 gramů libové slaniny
  • 12 kusů zelných listů
  • 600 gramů brambor
  • dle chuti hořčice
  • dle chuti máslo

Příprava

  1. Na sádle a kmínu orestujeme jemně nakrájenou cibulku, přidáme nasekaný česnek najemno a zalijeme vodou. Do základu vložíme bujon, brambory, zeleninu nakrájenou na kostky a v půlce varu i houby.
  2. Vše uvaříme do měkka, přidáme koření, petrželku a zahustíme jíškou.
  3. Do hotové polévky vložíme jemně nasekanou petrželku a doplníme čerstvým chlebem.
Tip: Připravte si další výborné polévky!
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře