Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Podzimní jelení ragú

Hodnocení uživatelů:
10 minut 80 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram jelení plece
  • 2 kus cibule
  • 2 kus mrkve
  • 20 dekagramů uzeného špeku
  • dle chuti sůl, hladká mouka, máslo

Marináda

  • 10 kuliček jalovec
  • 5 kusů bobkový list
  • 5 kuliček černý pepř
  • 1 lžička hrubá sůl
  • 2 lžíce olej

Příprava

  1. Jelení maso nakrájíme na kousky cca 4x4 cm a vetřeme do masa marinádu. Maso následně vložíme zakryté do chladna na 24 hodin, ale lépe až na 48 hodin.
  2. V hrnci si orestujeme na kostičky nakrájený uzený špek a po vypečení tuku přidáme nahrubo nakrájené cibule a opečeme do hněda. Naložené maso zprudka orestujeme v hrnci s cibulí tak, aby se zatáhlo. Po zatažení masa přidáme na hrubší kusy nakrájené mrkev. Podlijeme vývarem z kostí, do ¾ masa a dusíme pod pokličkou na velmi mírném plamenu, tak dlouho dokud není maso hotové – cca 60 - 90 minut.
  3. Když je maso krásně měkké tak jej společně s mrkví vybereme a zbytek šťávy propasírujeme. Vzniklou chutnou šťávu naředíme, nebo zahustíme dle potřeby, jak nám to vyhovuje podle zvolené přílohy. K případnému zahuštění šťávy použijeme trošku hladké mouky rozmíchané v trošce vody a pomalu necháme provařit cca 10 minut za občasného míchání. Omáčku ještě zjemníme oříškem másla a obohatíme na kolečka nakrájenou uvařenou mrkví.
Tip: Vhodnou přílohou je rýže nebo vařené brambory.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře