Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Pohár s malinami a mascarpone slazený xilitem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
140 minut 20 minut 3 porce Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

Na piškot

  • 3 lžíce mouky se snížením množstvím uhlohydrátů
  • 3 kusy vejce
  • 3 lžíce xilitu
  • 1 lžíce vody
  • 1 lžička kypřícího prášku

Na krém

  • 15 dekagramů mascarpone
  • 3 dl smetany ke šlehání
  • 4 lžíce xilitu
  • 0,5 dl mléka
  • 1 lžička vanilky esence

Na malinovou vrstvu

  • 20 dekagramů malin
  • 1,5 lžíce xilitu
  • 1/2 lžíce škrobu jedlého
  • vody trocha

Na ozdobu

  • maliny několik plodů

Příprava

  1. Nejdříve upečeme piškot tak, že pomocí elektrického šlehače vyšleháme vejce.
  2. Když už je z nich pěna, přidáme vodu a xilit.
  3. Poté postupně přidáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem.
  4. Pečeme v pekáčku vystlaným pečícím papírem na 170 stupňů 20 minut.
  5. Mascarpone smícháme s mlékem, xilitem a vanilkovou esencí do hladka.
  6. Ze smetany ušleháme pevnou šlehačku a opatrně ji vmícháme do krému z mascarpone.
  7. K malinám přidáme xilit a společně se škrobem rozmíchaným ve vodě přivedeme k varu.
  8. Piškot nakrájíme na proužky, na dno sklenice dáme jednu lžíci malinové omáčky, poté několik kousků piškotu.
  9. Na piškot nabereme krém z mascarpone a vrstvení opakujeme, dokud není pohár plný.
  10. Pohár dáme do lednice na 1-2 hodiny, poté podáváme ozdobený piškotem a malinami.
Tip: Malinovou omáčku necháme trochu vychladnout než ji vrstvíme do poháru.
Tip: Můžeme připravovat z jakéhokoliv ovoce podle chuti. S xilitem nakládejme opatrně, lidem s citlivostí na něj způsobuje průjmy!
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře