Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Polenta s cibulovým konfitem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 35 minut 4 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

Příprava

  1. Uvařte v hrnci 300ml vody smíchané se 100 ml mléka, přidejte 1/2 kalíšku Knorr Bujón zeleninový.
  2. K vařicí vodě zvolna přidávejte polentu, po celou dobu vše míchejte. Kaši nechte vařit kolem 5 minut, přidejte strouhaný parmezán a olivový olej.
  3. Uvařenou kaši přendejte na plech předem vyložený pergamenem nebo alobalem. Kaši odstavte na chladné místo, aby vystydla.
  4. Mezitím nakrájejte cibuli na tenké proužky. V hrnci nechte zkaramelizovat cukr, přidejte cibuli, chvíli ji smažte za stalého míchání, přidejte víno, šťávu a koření. Vše nechejte vařit, dokud se tekutina úplně nevyvaří, vyndejte hřebíčky a kusy skořice, přidejte Floru Gold a vše zamíchejte.
  5. Studenou polentu nakrájejte na libovolné kousky, např. kosočtverce, osmažte je dozlatova na teflonové pánvi nebo na grilu.
  6. Navrch položte lžíci cibulového konfitu a kousek sýra s plísní.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře