Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Polévka se sýrovými knedlíčky

Hodnocení uživatelů:
15 minut 20 minut 8 porcí Snadné

Ingredience

  • 1 lžíce olej
  • 40 gramů máslo
  • 100 gramů mrkev
  • 50 gramů celer
  • 50 gramů hladká mouka
  • 1,5 kostky Knorr Zeleninový bujón
  • 120 gramů čerstvý sýr
  • 1 kus vejce
  • dle potřeb sůl, pepř, nasekaná petrželka, strouhanka

Příprava

  1. V hrnci zpěníme na oleji a másle malou drobně nakrájenou cibuli a mrkev s celerem nakrájené na nudličky.
  2. Zasypeme hladkou moukou, lehce osmahneme, zalijeme cca 800 ml až 1 l studené vody, rozmícháme a přidáme zeleninový bujon.
  3. Nakonec polévku osolíme a zvolna povaříme 15 minut.
  4. Mezitím jemně nastroháme nebo rozmačkáme vidličkou čerstvý sýr, přidáme k němu vejce, sůl, pepř a nasekanou petrželku. Směs rozmícháme a podle potřeby zahustíme jemnou strouhankou.
  5. Z hmoty uděláme knedlíčky velikosti vlašského ořechu. Do polévky přidáme jemně nasekanou zelenou petrželku, knedlíčky a společně povaříme ještě 3 až 4 minuty.
Tip: Uvařenou můžeme posypat ještě čerstvou petrželkou na dozdobení.
Tip: Opatrně se solí, protože knedličky jsou slané, tak aby pak nebyla přesolená.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře