Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Polévka z bílých fazolí

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
740 minut 140 minut 4-6 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 2 dl bílých fazolí
  • 1 kilogram vepřového kolena
  • 2 kusy mrkve
  • 2 kusy kořene petržele
  • 0,5 kusu celeru
  • 3 kusy bobkového listu
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíce mouky
  • 1 kus červené cibule
  • 1 lžička červené papriky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 svazek petrželové naťe
  • 2,2 litrů vody
  • pepř
  • sůl
  • Knorr Aromat

Příprava

  1. Maso z vepřového kolena oddělíme od kosti a ve 2 litrech vody vaříme asi 1 hodinu. Odstraníme pěnu.
  2. Zeleninu očistíme, nakrájíme a spolu s fazolemi přidáme do polévky. Podle potřeby ochutíme solí, pepřem a Knorr Aromatem a přidáme i bobkový list. Celer a petrželovou nať svážeme provázkem a ponoříme do polévky. Dále vaříme asi 1 hodinu.
  3. Nakrájíme červenou cibuli a rozdrtíme česnek. Na trošce oleje zesklovatíme cibuli, poté přidáme i česnek a společně restuje asi půl minuty. Přidáme mouku a dále restujeme asi 2 minuty až ztmavne na barvu housky. Potom přimícháme červenou papriku a zalijeme sklenicí vody. Vzniklou směs nalijeme do polévky a vaříme asi 15 minut.
Tip: K polévce můžeme nabídnout i těstoviny.
Tip: Fazole necháme přes noc namočit.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře