Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Polévka z červené čočky s lososem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
2 porce Středně obtížné Ryby

Ingredience

  • 100 gram červená čočka
  • 1 kus mrkev
  • 200 gramů filet z lososa
  • 2 kusy rajčata
  • 1 kus fenykl
  • 1 kus celer
  • 1 kus petržel
  • 3 kusy zrnka černého pepře
  • 3 kusy zrnka nového koření
  • 2 kusy bobkový list
  • 2 kusy stroužek česneku
  • 1 kus svazek čerstvého posekaného koriandru
  • 1 lžíce čerstvé nebo sušené oregáno
  • 1 lžíce smetana ke zdobení
  • 1 lžíce čerstvý nebo sušený tymián
  • 2 kostky Knorr Bujón Zeleninový
  • 1 kus paprika chilli

Příprava

  1. Zeleninu očistěte, umyjte a nakrájejte na menší kousky. Zalijte 1,5 litrem vody, přiveďte k varu. Odeberte vzniklou pěnu a přidejte koření. Vše nechejte povařit cca 40 minut.
  2. Vzniklý vývar přeceďte. Z rajčete oloupejte slupku a pak jej nakrájejte na kostky. Do vývaru přidejte čočku, česnek, chilli, rajčata a dvě kostky Knorr Bujón Zeleninový. Filet z lososa nakrájejte na kostky.
  3. Vše nechejte povařit ještě cca 30 minut - do okamžiku, až se čočka začne rozpadat. Přidejte připraveného lososa a zbylé koření. Nechejte povařit ještě cca 20 minut.
  4. Polévku nalijte do plochého talíře. Na okrajích polévky udělejte tři oválné kaňky ze smetany a následně je protáhněte párátkem tak, aby vznikla srdíčka.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře