Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Polévka z krůtích drůbků s vlasovými nudlemi
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů :
20 minut
90 minut
4 porce Středně obtížné S masem
Ingredience
- 70 dekagramů krůtích drůbků
- 2 kusy mrkve
- 2 kusy kořen petrželi
- 2 kusy cibule vetší
- 1 kus celer malý
- 4 stroužky česneku
- 10-15 zrnek pepře celehé, černého
- 2-3 lžíce Knorr Aromat
- 1 kostka Knorr Bujón Slepičí
- 20 dekagramů vlasových nudlí
- 1 kus brambor
Příprava
- Krůtí maso omyjeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Do hrnce dáme studenou vodu, do ní maso a pomalu přivedeme k varu.
- Slijeme a v nové vodě opět přivedeme k varu. Tak se pěna, která vzniká, dá snadno odstranit. Ochutíme: přidáme pepř, Knorr Aromat, česnek, cibuli a bujón; poté vaříme pod pokličkou na mírném ohni. Polévka by neměla příliš bublat, jinak bude kalná.
- Mezitím očistíme zeleninu a podélně ji překrájíme.
- Když se maso vaří tak půl hodiny, přihodíme do polévky i zeleninu. Můžeme přidat také brambor v celku, pak je nutné dát pozor na slanost, protože brambor ji intenzivneě vsakuje do sebe.
- Vyvaříme nudle: do vroucí, osolené vody vhodíme nudle a vaříme je tak 2-3 minuty. Scedíme je a propláchneme studenou vodou, aby se neslepily.
- Když maso změkne, sundáme z plotny, do té doby by měla být uvařená i zelenina. Necháme asi 10-15 minut stát. Přes cedník s malými otvory pomocí naběračky přecedíme polévku do jiného hrnce. Bez míchání, či přelévání. Tak získáme čistou, průzračnou polévku.
Tip: Pokud polévku přesolíme, přihodíme ještě jeden brambor, který mnoho slanosti vsákne.
Tip: Nejchutnější je, pokud se do polévky dostalo maso ze všech částí krůty.
Žádný nový komentář.