Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Polévka z krůtích drůbků s vlasovými nudlemi

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 90 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 70 dekagramů krůtích drůbků
  • 2 kusy mrkve
  • 2 kusy kořen petrželi
  • 2 kusy cibule vetší
  • 1 kus celer malý
  • 4 stroužky česneku
  • 10-15 zrnek pepře celehé, černého
  • 2-3 lžíce Knorr Aromat
  • 1 kostka Knorr Bujón Slepičí
  • 20 dekagramů vlasových nudlí
  • 1 kus brambor

Příprava

  1. Krůtí maso omyjeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Do hrnce dáme studenou vodu, do ní maso a pomalu přivedeme k varu.
  2. Slijeme a v nové vodě opět přivedeme k varu. Tak se pěna, která vzniká, dá snadno odstranit. Ochutíme: přidáme pepř, Knorr Aromat, česnek, cibuli a bujón; poté vaříme pod pokličkou na mírném ohni. Polévka by neměla příliš bublat, jinak bude kalná.
  3. Mezitím očistíme zeleninu a podélně ji překrájíme.
  4. Když se maso vaří tak půl hodiny, přihodíme do polévky i zeleninu. Můžeme přidat také brambor v celku, pak je nutné dát pozor na slanost, protože brambor ji intenzivneě vsakuje do sebe.
  5. Vyvaříme nudle: do vroucí, osolené vody vhodíme nudle a vaříme je tak 2-3 minuty. Scedíme je a propláchneme studenou vodou, aby se neslepily.
  6. Když maso změkne, sundáme z plotny, do té doby by měla být uvařená i zelenina. Necháme asi 10-15 minut stát. Přes cedník s malými otvory pomocí naběračky přecedíme polévku do jiného hrnce. Bez míchání, či přelévání. Tak získáme čistou, průzračnou polévku.
Tip: Pokud polévku přesolíme, přihodíme ještě jeden brambor, který mnoho slanosti vsákne.
Tip: Nejchutnější je, pokud se do polévky dostalo maso ze všech částí krůty.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře