Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Polévka z malých brambor

Hodnocení uživatelů:
10 minut 30 minut 6 porcí Středně obtížné

Ingredience

  • 1/2 kilogramů malých brambor
  • 1 kus cibule
  • 1 kus mrkev
  • 1 kus petržel
  • 1/2 kus nový celer
  • 2 stroužky česneku
  • dle chuti máslo, sůl, pepř, majoránka, celerová nať, nové koření, bobkový list

Příprava

  1. Do hrnce si dáme rozpustit asi 100 g másla, ke kterému přidáme na půlkolečka nakrájenou mrkev a petržel a na nudličky nakrájený celer a cibuli. Orestujeme a přidáme dle chuti bobkový list, kuličky nového koření a dva celé stroužky česneku.
  2. Malé (průměr do 3 cm) mini brambory ve slupce dobře opereme a dočistíme od drobných vad. Slupku na bramborách ponecháme. Zalijeme připraveným vývarem z vepřových kostí a vaříme do změknutí brambor. Nerozvařte malé brambory – moment skousnutí do výborných malých brambor by byl nenávratně pryč a to by byla opravdu škoda.
Tip: Polévku dochutíme solí, mletým pepřem, na jemno nasekanou celerovou natí a velkou hrstí majoránky.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Knorr

Zeptejte se šéfkuchaře