Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Polévka z malých brambor
Hodnocení uživatelů :
10 minut
30 minut
6 porcí Středně obtížné
Ingredience
- 1/2 kilogramů malých brambor
- 1 kus cibule
- 1 kus mrkev
- 1 kus petržel
- 1/2 kus nový celer
- 2 stroužky česneku
- dle chuti máslo, sůl, pepř, majoránka, celerová nať, nové koření, bobkový list
Příprava
- Do hrnce si dáme rozpustit asi 100 g másla, ke kterému přidáme na půlkolečka nakrájenou mrkev a petržel a na nudličky nakrájený celer a cibuli. Orestujeme a přidáme dle chuti bobkový list, kuličky nového koření a dva celé stroužky česneku.
- Malé (průměr do 3 cm) mini brambory ve slupce dobře opereme a dočistíme od drobných vad. Slupku na bramborách ponecháme. Zalijeme připraveným vývarem z vepřových kostí a vaříme do změknutí brambor. Nerozvařte malé brambory – moment skousnutí do výborných malých brambor by byl nenávratně pryč a to by byla opravdu škoda.
Tip: Polévku dochutíme solí, mletým pepřem, na jemno nasekanou celerovou natí a velkou hrstí majoránky.
Žádný nový komentář.