Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Polévka z pečeného česneku a dýně

Hodnocení uživatelů:
80 minut 4 porce Středně obtížné Jemně pálivé Bezmasé

Ingredience

  • 2 kilogramy muškátové dýně, přepůlená, semínka vydlabaná
  • 1 cibule
  • 1 palice česneku, stroužky oddělené
  • olivový olej
  • 125 mililitrů smetany na vaření
  • 1 lžička čerstvě nastrouhaný muškátového oříšku
  • sůl, pepř
  • opečené houstičky k podávání
  • hobliny parmazánu

Příprava

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Dýni položte řeznou stranou na plech vyložený pečicím papírem, přidejte přepůlenou cibuli a stroužky česneku, zastříkněte olejem a pečte padesát až pětapadesát minut, nebo dokud nezačne dýně chytat zlatavou barvu a nezměkne.
  2. Poté odřízněte dužinu dýně od slupky, nakrájejte ji na kostičky a spolu s oloupanou cibulí, vymačkanými stroužky česneku a 250 ml vody rozmixujte dohladka.
  3. Směs přendejte do hrnce, zahřejte a postupně vmíchejte dalších 500 ml vody, smetanu, muškátový oříšek a podle chuti osolte a opepřete.
  4. Podávejte s houstičkami a hoblinami parmazánu.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře