Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Polévka z pečeného lilku

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
40 minut 20 minut 8 porcí Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 2 kusy lilek
  • 2 kalíšky Knorr Bohatý bujon kuřecí
  • 1 kus mrkev
  • 1 svazek petržel
  • 2 kusy středně velká cibule
  • 3 stroužky česnek
  • 3 kusy rajčata
  • 1 kus citrón
  • 2 lžíce rajčatová pasta
  • 1 kus posekaný svazek koriandru
  • 1 kus malá pálivá paprika
  • 200 mililitrů přírodní jogurt
  • 1 lžíce římský kmín mletý
  • 2 lžíce posekaný tymián
  • 100 mililitrů olivový olej

Příprava

  1. Veškerou zeleninu umyjte. Následně oloupejte mrkev a petržel.
  2. Zbylou zeleninu, včetně česneku a pálivé papriky, vložte na pečící plech. Polijte olivovým olejem a dejte na 40 minut do trouby rozehřáté na teplotu 190 stupňů. Poté zeleninu vyndejte z trouby a nechte ji trochu vychladnout.
  3. Lilek oloupejte a spolu s ostatní zeleninou vložte do vyhovujícího hrnce. Následně nakrájejte rajčata.
  4. Vše zalijte 1,5 litrem vody a přiveďte k varu. Přidejte 2 kalíšky Knorr Bohatý bujón Kuřecí a připravená rajčata.
  5. Vše rozmixujte na jednotnou a hladkou hmotu.
  6. Vzniklou hustou hmotu smíchejte s jogurtem. Přidejte kmín, posekanou nať koriandru a tymián.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře