Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Polévka z velkých fazolí

Hodnocení uživatelů:
10 minut 30 minut 6 porcí Středně obtížné

Ingredience

Příprava

  1. Velké fazole propláchneme a v hrnci si rozpustíme asi 150 g másla. Na jemno nakrájenou cibuli společně s nasekaným česnekem orestujeme na rozpuštěném másle, ke kterému přidáme na malé kousky nakrájenou mrkev a petržel. K orestované kořenové zelenině přidáme v 2 bobkové listy a 6 kuliček nového koření.
  2. Velkou bramboru oškrábeme a nakrájíme na malé kostičky, tak aby velké fazole zůstali dominantní surovinou této polévky. Zalijeme horkou vodou, ve které jsme nechali rozpustit kostku zeleninového bujónu a přidáme propláchnuté velké fazole. Vaříme do změknutí fazolí, což u čerstvých netrvá tak dlouho jako u sušených.
  3. Nerozvařte velké fazole – moment skousnutí výborných velkých fazolí by byl nenávratně pryč a to by byla opravdu škoda. Po změknutí fazolí dochutíme solí, mletým pepřem a hrstí majoránky. Pokud máme potřebu zahustit, můžeme přidat trochu instantní světlé jíšky.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře