Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Polévka ze zeleného hrášku

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 min 30 min 8 porcí Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 300 gramů brambory
  • 1 kus zelenina do polévky (celer, mrkev, petržel, pórek) nebo mražená polévková směs
  • 2 skleničky zelený hrášek
  • 1 sklenička strouhaný tvrdý sýr
  • 1 sklenička hustá smetana (např. Rama Cremefine na šlehání)
  • 2 lžíce Posekaná petrželová nať
  • 4 kostky Knorr Bujón Slepičí

Příprava

  1. Kostky Knorr Bujón Slepičí vařte ve dvou litrech vody.
  2. Brambory nakrájejte na kostičky, kořenovou zeleninu na drobné kousky a přidejte do bujónu. Nechte vařit asi 25 minut, do okamžiku, až bude zelenina měkká.
  3. Přidejte hrášek a přiveďte k varu. V této etapě je možné polévku rozmixovat na krém.
  4. Před servírováním polévku posypte strouhaným sýrem a počkejte, až dojde k jeho rozpuštění. Zdobte smetanou a posypte posekanou petrželovou natí.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře