Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Polévka ze zelených bobů

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 60 minut 8 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 300 gramů porce masa na vývar
  • 0.50 kusů celer
  • 2 kusy mrkev
  • 1 kus cibule
  • 100 mililitrů smetana 18% (nebo Rama Cremefine na vaření)
  • 1 kus svazek čerstvé máty
  • 2 kusy větvičky čerstvého tymiánu
  • 1 špetka majoránka
  • 200 gramů boby (mohou být mražené)
  • 3 zrnka nové koření
  • 2 kusy bobkový list
  • 4 kusy zrnka černého pepře
  • 2 kusy žemle kajzerky (mohou být starší)
  • 2 kusy stroužek česneku
  • 80 mililitrů olivový olej
  • 2 kalíšky Knorr Bohatý bujon hovězí

Příprava

  1. Zeleninu umyjte a oloupejte. Maso umyjte a zalijte 1,5 litrem studené vody. Přiveďte k varu a odstraň vzniklou pěnu. Přidejte koření a 2 kalíšky Knorr Bohatý bujón Hovězí. Vše vařte cca 40 minut.
  2. Během vaření polévky oloupejte rozmrazené boby, nakrájejte cibuli a česnek.
  3. V hrnci osmažte na olivovém oleji cibuli, následně přidejte česnek a boby. Vše zalijte přecezeným vývarem a vařte po dobu cca 20 minut. Poté, pomocí dírkované naběračky vyndejte z polévky část bobů.
  4. Zbytek důkladně rozmixujte.
  5. Do polévky vlijte smetanu a přidejte k ní celé boby. Okořeňte pro zvýraznění chuti posekaným tymiánem, majoránkou a čerstvou mátou. Polévka chutná nejlépe s česnekovými topinkami.
  6. Připrav topinky: kajzerky nakrájejte na centimetrové kostičky. Následně nakrájejte česnek, vhoďte ho na rozehřátý olivový olej, chvíli smažte a poté přidejte kousky kajzerky. Ztlumte oheň a za stálého míchání smažte, dokud kostičky nebudou mít zlatou barvu.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře