Polévka ze zelených fazolek a rajčat

Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Polévka ze zelených fazolek a rajčat
15 minut 30 minut 4 porce Snadné Bezmasé Nelze


Ingredience

  • voda - 1.50 litrů
  • zelené fazolové lusky čerstvé nebo mražené - 30 dekagramů
  • rajčata - 20 dekagramů
  • žampióny - 15 dekagramů
  • sterilovaný hrášek - 2 lžíce
  • smetana - 0.66 skleničky
  • Knorr Bujón Zeleninový - 3 kostky
  • pšeničná mouka - 1 lžíce
  • cukr - 1 špetka
  • pepř - 1 špetka

Příprava

  1. Připravte vývar z 1,5 litru vody a 3 kostek Knorr Bujón Hovězí.
  2. Fazolky umyjte, zbavte je stopek a nakrájejte je na kousky o délce 3-4 cm (můžete využít také mražené zelené fazolky ). Přidejte je k vývaru a vař.
  3. Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na osminy.
  4. Žampióny očistěte a nakrájejte, následně je osmažte, poprašte moukou a pražte je, dokud nebudou lehce dozlatova.
  5. Žampióny smíchejte s fazolkami, rajčaty, hráškem a smetanou. Polévku ze zelených fazolek a rajčat vařte 10 minut.
  6. Dochuťte kořením Knorr Aromat.
Tisk Zavřít