Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Polévka ze zelených fazolí

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 80 minut 5-8 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1/2 kilogram slaniny koložvárské
  • 30 dekagramů klobásy uzené
  • 30 dekagramů klobásy do leča (moravské)
  • 1 kilogram zelených fazolí mohou být i mražené
  • 3 kusy mrkve
  • 2 kusy petrželového kořene
  • kopr
  • 1 svazek svazek petrželové nati může být i sušená
  • 3-4 kusy brambory
  • sůl
  • Knorr Aromat
  • cukr
  • ocet

K smažení

  • 1 lžička mleté papriky
  • 0,5 dl oleje
  • 2 lžíce mouky
  • 0,5 dl mléka

Příprava

  1. Koložvárskou slaninu ve 2 litrech vody dáme vařit. Když je už napůl uvařená, přidáme očištěnou a nakrájenou mrkev, petržel, očištěné a pokrájené zelené fazolky a asi 2 lístky kopru, petrželovou nať a vaříme dál.
  2. Přivedeme k varu, pak na pomalém ohni vaříme, mezitím klobásu pokrájíme na 2-3 centimetrové kousky a dáme do polévky. Vaříme dál, přidáme Knorr Aromat a sůl.
  3. Když je to už skoro hotové, přidáme očištěné brambory, nakrájené na kostky.
  4. Když brambory změknou, připravíme jíšku: zahřejeme olej, přidáme mouku, chvíli smažíme, pak přidáme mletou papriku, sundáme z ohně, podlijeme mlékem a přidáme k polévce.
  5. Nakonec podle chuti přidáme cukr a ocet.
Tip: Slaninu můžeme vynechat.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře