Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Polévka zelňačka

Hodnocení uživatelů:
15 minut 50 minut 6 porcí Snadné Jemně pálivé S masem

Ingredience

  • 1 balení kysané zelí v sáčku
  • 6 kusů brambory
  • 1 kus pikantní klobása
  • 1 kus větší cibule
  • 250 mililitrů smetana na vaření
  • 2 stroužky česnek
  • 1 lžíce paprika červená mletá
  • 4 lžíce mouka hladká
  • 2 lžíce olej
  • 2 lžičky sůl
  • 1 lžička kmín drcený

Příprava

Cibuli nakrájíme nadrobno a dozlatova osmažíme, zasypeme paprikou a rozředíme vodou. Přidáme zelí, brambory nakrájené na kousky, nakrájenou klobásu, sůl, kmín a vaříme dokud brambory nejsou téměř měkké. Přilijeme smetanu ve které jsme rozmíchali mouku a ještě povaříme. Ochutíme česnekem a podáváme.
|
|
| Tisk

Zeptejte se šéfkuchaře