Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Pomalu pečený hovězí pupek na zelenině

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 380 minut 4-6 porce

Ingredience

  • 1 Knorr Bohatý bujon hovězí
  • 400 mililitr horké vody
  • 800 gram očištěného hovězího pupku nebo hovězího hrudí
  • sůl
  • drcený pepř
  • 16 plátků prorostlé slaniny nebo pancetty
  • 8 větviček tymiánu
  • 4 lžíce oleje nebo Rama Culinesse
  • 5 menších cibulí
  • 2 mrkve
  • 1 petržel(kořen
  • 1/2 malého celeru
  • 2 bobkové listy
  • 6 kuliček pepře
  • 100 mililitr červeného vína

Příprava

  1. Knorr Bohatý Bujón hovězí zalijeme horkou vodou, rozmícháme a necháme mírně vychladnout.
  2. Mezitím plát masa osolíme, opepříme, poklademe plátky slaniny nebo pancetty. Na ně rozložíme větvičky tymiánu. Srolujeme a rozkrojíme na čtyři části. Každou pevně ovážeme potravinovým provázkem. V kastrolu je zprudka opečeme ze všech stran, aby se maso zatáhlo
  3. Zeleninu očistíme a rozkrájíme na kostky. Ty nasypeme do hrnce, přidáme omyté bobkové listy, kuličky pepře a navrch položíme opečené maso. Podlijeme vínem smíchaným s 400 ml vývaru. Přiklopíme a vložíme do trouby předehřáté na 250 °C. Necháme takto 6 minut. Potom příkon tepla snížíme na 120 °C a maso pečeme přibližně 6 hodin. Zhruba 30 minut před koncem pečení, sejmeme poklici, příkon tepla zvýšíme na 170 °C a dopečeme.
  4. Měkké maso vyjmeme, odstraníme provázky a z výpeku vyndáme bobkové listy a kuličky pepře. Výpek dochutíme solí a zeleninu můžeme v šťávě mírně rozmačkat vidličkou. Vrátíme zpět kousky masa
Tip: Tip: maso vyjměte z výpeku, ten dejte na plotýnku, přiveďte k varu a vmíchejte 1-2 lžíce instantní jíšky Knorr. Prošlehejte, chvíli povařte a rozmixujte. Omáčku můžete mírně okyselit citronovou šťávou a dochutit pepřem.
|
|
| Tisk

Zeptejte se šéfkuchaře