Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Pomazánka z uzeného amura

Hodnocení uživatelů:
15 minut 6 porcí Snadné Ryby

Ingredience

  • 2 kusy filety uzeného amura
  • 200 gramů Bánovecká smetanová pomazánka bez příchuti
  • 1 kus uvařené vejce
  • 50 gramů máslo
  • dle chuti petrželová nať, sůl, pepř

Příprava

  1. Filety z uzeného amura (asi 300g) zbavíme kůže a kostí. Vyuzené rybí maso rukou natrháme a v misce za pomoci vidličky lehce rozmačkáme, ale ne úplně, neboť chceme, aby rybí maso a jeho uzená chuť bylo dominantní.
  2. Přidáme smetanovou pomazánku, dále najemno nakrájenou petrželovou nať a osolíme, opepříme. Dobře vše lehce promícháme. Na závěr do pomazánky nastrouháme uvařené vejce a vlijeme rozpuštěné máslo. Lehce promícháme, aby se máslo a vejce spojilo se základem pomazánky a poté již jen necháme vychladit a podáváme s čerstvým pečivem – nejlepší je rozpečená bageta.
Tip: Amur je Ruským bratrancem našeho kapra.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře