Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Pomerančovo-mrkvové muffiny

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 40 minut 24 porcí Snadné

Ingredience

těsto

  • 150 gramů mrkev
  • 120 gramů celozrnná mouka
  • 75 gramů hladká mouka
  • 5 gramů kypřící prášek do pečiva
  • 160 gramů rostlinný tuk Hera
  • 200 gramů cukr krupice
  • 3/4 lžičky mletá skořice
  • 2 kusy velká vejce

poleva

Příprava

  1. Předehřejte troubu na 180°C (elektrickou troubu, ostatní dle vlastních zkušeností). Oloupejte mrkev a nastrouhejte ji na jemném struhadle do velké mísy. Přesejte mouku, kypřící prášek a špetku soli k nastrouhané mrkvi. Přidejte zbylé ingredience a vše promíchejte vařečkou nebo mixérem.
  2. Rozdělte těsto do jednotlivých papírových pohárků vložených v plechu na muffiny (cca 2 lžíce) . Pečte v předehřáté troubě 35-45 minut dozlatova.
  3. Zatímco se muffiny pečou, omyjte pomeranč horkou vodou. Na jemném struhadle ostrouhejte v tenké vrstvě kůru z celého pomeranče. Vložte ji do hrnce a přidejte z něj vymačkanou šťávu a cukr, za stálého míchání vše vařte, dokud se cukr nerozpustí. Vzniklý sirup nechte vychladnout.
  4. Vršek každého muffinu rozkrojte do kříže a pomalu zalijte pomerančovým sirupem (1 lžíce). Pokud to uděláte rychle, muffin nenasaje sirup. Servírujte muffiny teplé nebo studené.
Tip: Do těsta můžete přidat 3-4 lžíce sekané čokolády nebo sušených meruněk.
Tip: Dozdobte polevu kousky pomeranče (tenké proužky), které povaříte 5 minut v pomerančovém sirupu.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře