Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Pomerančový dort s čokoládovou náplní

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
40 minut 65 minut 12 porcí Středně obtížné

Ingredience

korpus

  • 2 kusy vejce
  • 80 gramů rostlinný tuk Hera
  • 150 gramů moučkový cukr
  • 100 mililitrů mléko
  • 100 mililitrů pomerančová šťáva
  • 300 gramů polohrubá mouka
  • 1 balení kypřící prášek do pečiva
  • Hera a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy

krém, zdobení

Příprava

  1. Začneme kandováním pomerančů. Plody pečlivě omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Celkem 150 ml vody svaříme s cukrem. Do cukerného rozvaru vložíme plátky pomeranče a na velmi mírném ohni je 30 minut povaříme. Poté je rozložíme na kovovou mřížku a přes noc necháme zaschnout.
  2. Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Změklou Heru utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Z bílků připravíme tuhý sníh. Do žloutkové pěny zapracujeme mléko, pomerančovou šťávu a polovinu mouky promísené s práškem do pečiva. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků a zbylou mouku.
  3. Dortovou formu o průměru 24 cm vymažeme tukem, vysypeme moukou a těsto do ní rozetřeme. Formu vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180 °C asi 35 minut. Upečený korpus necháme krátce zchladnout ve formě. Poté ho vyklopíme na kovovou mřížku. Když vychladne úplně, vodorovně ho prokrojíme.
  4. Změklé máslo nebo Heru vyšleháme s cukrem, kakaem a nutellou do pěny. Asi 2/3 krému potřeme spodní díl korpusu a přiklopíme ho vrchním. Dort po obvodu potřeme zbylým krémem a dozdobíme kandovanými pomeranči. Svrchu ho poprášíme moučkovým cukrem.
  5. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře