Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Pórková polévka s křupavou slaninou

Receptynakazdyden.cz
Výborná polévka z brambor a pórku doplněná křupavou slaninkou.
Hodnocení uživatelů:
5 minut 20 minut

Ingredience

  • 2 větší oloupané brambory
  • 2 střední pórky (použijeme jen světlou část)
  • 1 litr zeleninového vývaru připraveného z Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 200 g anglické slaniny
  • 1 smetana na vaření
  • 1 cibule
  • sůl

Příprava

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme do křupava. Vyndáme na papírovou utěrku a osušíme.
  2. Na lžíci tuku opékáme pokrájenou cibulku, až zesklovatí, přidáme nakrájené brambory a omytý pokrájený pórek. Chvilku opékáme. Zalijeme připraveným vývarem a vaříme do změknutí brambor.
  3. Pak polévku rozmixujeme, přilijeme smetanu a ještě chvilku povaříme.
  4. Dochutíme solí a pepřem a podáváme posypané křupavou slaninou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře