Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Postní kyselice

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
5 minut 25 minut 4 porce Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

Příprava

  1. Připravte kvásek: půl kila žitné mouky nebo polovina balení ovesných vloček a 5 lžic pšeničné mouky.
  2. Zalít převařenou vlažnou vodou, přidat bobkový list, 3 stroužky česneku a lžičku soli.
  3. Přikryjte a odstavte na teplé místo. Po 2 dnech by mělo začít "bouření" připravené směsi.
  4. Třetí den je kvásek hotov - musí být kyselý a na jeho povrchu se musí udělat jemný bílý škraloup.
  5. Uvařte cca 2 litry vody, přidejte hodně kmínu, dále přidejte majoránku, bobkový list, nové koření a Knorr Bujón Zeleninový. Do vroucí vody vlijte přes síto, za stálého míchání, kvásek. Pozor - snadno se připaluje, ale musí se převařit.
  6. Přidejte osmaženou, na kostky nakrájenou cibuli (cca 3 - 4 kusy), dochuťte dle chuti. Podávejte s brambory.
Tip: Rada: Opravdová Kieselycia musí být dosti hustá, lehce rosolovatá.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře