Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Postřižinské kuře

Hodnocení uživatelů:
10 minut 80 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 2,5 kilogramů kuře
  • 0,5 hrnku směs bylinek (pažitka, majoránka, tymián)
  • 0,5 litru Postřižinské pivo
  • 3 dl kuřecí vývar
  • dle chuti hrubozrnná mořská sůl, máslo, hladká mouka

Příprava

  1. Do hmoždíře si nasekáme všechny bylinky ve stejném poměru a přidáme hrubou mořskou sůl. Utřeme tak, aby vznikla voňavá zelená pasta a přidáme lžíci olivového oleje. Kuře naporcujeme a do každé porce vložíme pod kůži klínek másla. Všechny porce poté bohatě potřeme bylinkovou směsí a vložíme do připraveného pekáče.
  2. Kuřecí porce podlijeme pivem a kuřecím vývarem, pekáč zakryjeme a pečeme při 180 stupních cca 90 minut z toho posledních 15 minut odkryté, aby vznikla křupavá kůrka.
  3. Po upečení šťávu přelijeme do malého hrnce. Přidáme lžíci hladké mouky pro zahuštění a lehce provaříme cca 10 minut. Na závěr vložíme větší oříšek másla pro zjemnění.
  4. Podáváme s rýží nebo bramborem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře