Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Převrácený broskvový koláč

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 20-30 8 porcí Snadné

Ingredience

těsto

  • 150 gramů hladká mouka
  • 75 gramů rostlinný tuk Hera (pokojové teploty)
  • 50 gramů cukr
  • 1 kus vaječný žloutek
  • hladká mouka na pomoučení

náplň

Příprava

  1. Předehřejte troubu na 200°C (elektrická trouba).
  2. Přesejte mouku do mísy. Vmíchejte Heru, cukr, špetku soli a vaječné žloutky. Těsto vypracujte vařečkou nebo mixérem. Vytvarujte kouli studenýma rukama, zabalte do folie a vložte na 30 minut do lednice.
  3. Slijte šťávu z broskví, broskve nechte okapat a nakrájejte je na 2-3 klínky.
  4. Potřete pečící papír ve formě Herou máslová příchuť a posypte cukrem a pistáciovými oříšky. Na tuto vrstvu rovnoměrně rozložte broskve. Těsto vyválejte na pomoučněném vále, vytvořte kruh o velikosti 20 cm (průměr). Odstraňte přebytečnou mouku z těsta a položte těsto na broskve v pečící formě. Okraje mírně stlačte dolů.
  5. Pečte koláč dozlatova v předehřáté troubě 25-30 minut. Po upečení položte na formu velký talíř, pevně přichyťte a velmi rychle naráz otočte. Odstraňte plech a pečící papír z koláče. Rozkrojte koláč (horký nebo vychladlý) na 8 dílů.
Tip: Před pečení, pokapejte broskve pár kapkami citronové nebo pomerančové šťávy.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře