Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Příprava filátek z mořského jazyku

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
1 porce Snadné Ryby

Ingredience

  • 300-400 gramů Mořského jazyku

Příprava

  1. Ocas namočíte do horké vody – 2 vteřiny stačí. Ostrým nožem sloupneme namočenou část kůže. Jednou rukou chytneme ocas a druhou rukou část již sloupnuté kůže a zatáhneme za ní.
  2. Ryba má ještě jednu kůži – bílou. Je možné jí ponechat, ale musíme odstranit šupiny. Stažení probíhá stejně jako u předchozí kůže.
  3. Dále zastřihneme ploutve a odstraníme hlavu. V této fázi ji již můžeme začít grilovat. My se ale podíváme, jak vytvořit filety.
  4. Z obou stran postupujeme stejně. Nařízneme rybu uprostřed podélně, zařízneme nůž do strany a stáhneme filátko z kostry. Tak nám postupně vzniknou čtyři filety.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře