Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Přírodní rajčatová šťáva

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 60 minut 10 porcí Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

  • 2,5 kilogramy rajčat
  • 1 lžička nátrium benzonát

Příprava

  1. Rajčata ve studené vodě dobře umyjeme a zkažené části vyřežeme. Nakrájíme na větší kousky.
  2. Dáme do hrnce a za občasného míchání vaříme půl hodiny.
  3. Ještě za tepla propasírujeme přes sýto.
  4. Šťávu dáme opět vařit asi na půl hodinu (když je velmi řídká, necháme vařit déle).
  5. Vypneme vařič a vmícháme konzervační látky.
  6. Zabalené v ručníku a v peřině necháme na suchém místě vystydnout.
Tip: Při podávání můžeme dle chuti ochutit.
Tip: Ze šťávy můžeme připravit rajčatovou polévku, rajčatovou omáčku, omáčku na pizzu, atd.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře