Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Prošívaná deka

Hodnocení uživatelů:
25 minut 35 minut 20 porcí Středně obtížné

Ingredience

Těsto

  • 2 hrnky polohrubá mouka
  • 1 hrnek cukr
  • 1/2 hrnku vlažná voda
  • 1/2 hrnku olej
  • 3 kusy vejce
  • 1 balení prášek do pečiva
  • 3 lžíce kakao

Tvarohová náplň

  • 500 gramů tvaroh měkký
  • 1 kus vajíčko
  • 3 lžíce cukr
  • 1 balení vanilkový cukr

Vymazání a vysypání plechu

  • 3 lžíce olej
  • 3 lžíce hrubá mouka

Příprava

  1. Šleháme cukr, vejce a přiléváme postupně střídavě olej a vodu a mouku. Nakonec vmícháme kakao a prášek do pečiva. Hmotu nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.
  2. Suroviny na tvarohovou nádivku si smícháme v misce.
  3. Stěrkou vytřeme do cukrářského pytle a zdobíme na těsto mřížku.
  4. Pečeme při 180 stupních cca 30-35 minut. Respektujeme zkušenosti s vlastní troubou.
Tip: Na tuto buchtu se hodí spíše tvarohy ve vaničce, pokud přeci jen máte koupené kostky, je nutné je trošku zředit mlékem - tak 2-3 lžíce.
Tip: Těsto musí být pěkně čokoládové, aby tvaroh dobře vynikl, je potřeba vzít v potaz kvalitu kakaa. Méně kvalitní kakao - více lžic. Zkoušeli jsme udělat také obráceně - tedy bílé těsto, čokoládový tvaroh, takto je to ale chutnější.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře