Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Prošívaná deka

Hodnocení uživatelů:
30 minut 20 minut 20 porcí Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

těsto

  • 5 kusů žloutků
  • 200 gramů cukru krupice
  • 1 sáček vanilkový cukr Dr. Oetker
  • 1 dl vlažné vody
  • 1 dl oleje
  • 250 gramů hladké mouky
  • 1 sáček kypřící prášek do pečiva Dr.Oetker
  • 5 kusů bílků

druhá vrstva

  • 4 balení zakysané smetany 18%
  • 4 lžíce granka na posypání
  • 1 lžička mleté skořice na posypání
  • 4 balení vanilkového cukru Dr. Oetker

Příprava

Žloutky a cukr utřeme do pěny, přidáme vanilkový cukr, vlažnou vodu, olej, mouku, prášek do pečiva a přidáme sníh z bílků. Těsto nalejeme na pekáč vymazaný a vysypaný hrubou moukou. Z mléka uvaříme puding a přidáme 4 lžíce cukru. Hustý puding dáme po lžicích na připravené těsto. Vložíme do trouby a pečeme na 200 stupňů asi 20 minut až je zákusek upečený. Na upečený teplý zákusek dáme vrstvu zakysané smetany smíchané se 4 vanilkovými cukry, uhladíme a posypeme grankem a skořicí. Dáme do lednice vychladit a podáváme.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře