Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Pstruží filátka s chutí zázvoru

Hodnocení uživatelů:
10 minut 20 minut 2 porce Středně obtížné Ryby

Ingredience

  • 2 kusy pstruh – filety
  • 1 kus kořen zázvoru
  • dle chuti petrželová nať, máslo, sůl, citron

Příprava

  1. Pstruha očistíme a zpracujeme na filety (je lepší větší pstruh pokud děláme filety). Filety zbavíme případných zbytků kostí (pokud je nutno – použijeme pinzetu) a z obou stran poctivě osolíme. Kořen zázvoru (asi 5 cm) oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do misky. Prsty vymačkáme zázvorovou šťávu (je jí opravdu dost) a suchou dřeň ze šťávy odstraníme. Přidáme kávovou lžičku šťávy z čerstvého citronu a trochu jemně nasekané petrželové natě. Vše smícháme a necháme chvilku odležet.
  2. Do pekáčku si dáme pečící papír, který potřeme kouskem másla. Na vymazaný pečící papír položíme vedle sebe kůží dolů dva osolené filety ze pstruha. Povrch polijeme vyrobenou zázvorovou šťávou, na každý filet dáme kousek másla a pečeme v rozpálené troubě na nejvyšší výkon, dokud povrch filátek nezačne zlátnout. Podáváme s opečeným vařeným bramborem a pikantní tatarskou omáčkou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře