Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Ptačí mléko

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
70 minut 20 minut 4-6 porce Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

  • 1 litr mléka
  • 4 vajíčka
  • 4-6 lžic cukru
  • 2 balení vanilkového cukru
  • 3 dekagram mouky
  • 1 špetka soli

Příprava

  1. Do teflonového hrnce dáme vařit 1 litr mléka. Zatímco se ohřívá, oddělíme bílky od žloutků a vyšleháme je do pevného sněhu, poté žloutky umícháme s cukrem, moukou a špetkou soli.
  2. Z bílkového sněhu formujeme pomocí lžic sněhové pusinky a klademe do vroucího mléka. Dvakrát -- třikrát je otočíme v mléce a vaříme je, dokud nezískají pružnou strukturu, poté pomocí cedníku vyjmeme a přeneseme do nádoby odolné teplu. Posypeme je vanilkovým cukrem.
  3. Do vroucího mléka za stálého míchání postupně přiléváme umíchané žloutky. Svaříme do hustoty krému. Když je krém dovařený, na povrch pomocí naběračky klademe pusinky.
  4. Dobře vychladíme.
Tip: Podle chuti můžeme posypat mandlemi, karamelem nebo kousky ořechů. Ale můžeme si připravit také čokoládu rozpuštěnou nad párou s trochou margarínu Rama, kterou následně pokapeme povrch ptačího mléka.
Tip: Sníh bude pevný a pružný, přidáme-li k bílkům během šlehání pár kapek citronové šťávy.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře