Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Punč ze žlutého melounu

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 4 porce Snadné

Ingredience

  • 3 kusy pyramidové sáčky čaje Lipton Green tea Intense Mint
  • 5 lžic cukr
  • 2 kusy citrón
  • 2 kusy zralý žlutý meloun
  • 200 gramů čerstvé jahody
  • 0,8 dl citrónového likéru
  • máta nebo citrónová tráva na ozdobu

Příprava

  1. Pyramidové sáčky zalijeme 6 dl horké vody a necháme je vylouhovat 2 minuty. Do horkého čaje přidáme cukr, tence oloupanou citrónovou kůru a šťávu z obou citrónů a necháme vychladnout.
  2. Mezitím rozkrojíme žluté melouny klikatě ostrým nožem na dvě půlky, odstraníme jádra, dužinu vybereme lžící a nakrájíme ji na kostičky. Skrojíme spodek melounů tak, aby meloun stál. Jahody omyjeme a odstopkujeme, nakrájíme na čtvrtky a přidáme je k melounu. Přelijeme studeným čajem a citrónovým likérem a dáme do lednice.
  3. Když dorazí hosté, punč nalijeme do připravených melounů, ozdobíme citrónovou trávou nebo mátou a studený podáváme.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře