Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Punčový dort

Hodnocení uživatelů:
80 minut 17 minut 8 porcí Středně obtížné

Ingredience

Těsto

  • 5 vajec
  • 25 dekagramů polohrubé mouky
  • 25 dekagramů cukru krystal
  • balicek půlka kypř.prášku
  • 75 mililitrů oleje

Sirup

  • celé balení rumového aroma
  • 10 gramů cukru krystal
  • 3/4 litrů vody
  • čtvrtka potravinářského barviva

poleva

  • 200 gramů čokolády hořké

Příprava

  1. Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny. Přilijeme vodu s olejem a asi minutku ještě šleháme. Nakonec přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh z bílků. Těsto rozdělíme do máslem vymazaných a hrubou moukou vysypaných forem Jedna o průměru 24 cm a jedna o velikosti 17 x 25 cm. !!!!!!!!!!! Dodržte velikost forem, aby Vám to potom vyšlo !!!!!! Do kulaté formy jsem dala necelé dva cm těsta. Pečeme v předehřáté troubě na 195 st. asi 19 minut.
  2. Připravíme si sirup, který si rozdělíme na dva nebo tři díly a obarvíme. Kulatý korpus rozřízneme a z obou stran potřeme marmeládou a zapneme do formy. Obdélníkový korpus nařežeme na pásky asi 2 cm silné. Vždy namočíme pruh do sirupu, lehce vyždímáme a položíme na marmeládou namazaný korpus. Dort bude vláčný podle toho jak těsto vyždímáte.!!!! Barvy střídáme a nakonec přikryjeme druhou částí korpusu. !!!!!!!! Určitě Vám zbude sirup !!!!!!! Zatížíme a necháme asi pět hodin stát.
  3. Celý dort potřeme čokoládou a dáme zatuhnout do lednice. Ze začátku nakrojíme dort pilkovým nožem a pak už ho můžeme dokrojit hladkým nožem. Podáváme z lednice.
Tip: Můžete dat i citronovou polevu, ale u nás se uchytil jen s hořkou čokoládou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře