Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Pusinkový rybízový koláč

Hodnocení uživatelů:
20 minut 75 minut 8 porcí Snadné Bezmasé

Ingredience

korpus

  • 250 gramů hl. mouky
  • 1/2 balení másla
  • 3 lžíce vody

náplň

  • 2 vaječné bílky
  • 100 gramů cukru
  • 300 gramů červeného rybízu (může být mražený)

Příprava

  1. Z mouky a másla vypracujeme hmotu, přidáváme vodu a vypracujeme bochánek. Vyplníme tím koláčovou formu. Propícháme vidličkou a pečeme při 180st. cca 10-15 minut. Když se v průběhu tvoří boule dále propícháme.
  2. Vyšleháme bílky s cukrem a poté smícháme s rybízem. Když je korpus trochu vychladlý vyškrabeme na něj náplň a 60 minut v troubě sušíme na 70st.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře