Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Quiche s mletým masem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 45 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

těsto

  • 180 gramů hladká mouka
  • 150 gramů rostlinný tuk Hera
  • 1/2 lžičky sůl
  • 2 lžíce ledová voda
  • hladká mouka na podsypání těsta
  • rostlinný tuk Hera na vymazání formy

náplň

  • 1/2 kusy středně velká cibule
  • 1 kus středně velká mrkev
  • 3 lžíce olej
  • 400 gramů mleté hovězí maso
  • sůl, mletý černý pepř
  • 1 lžička čerstvě nastrouhaný zázvor (příp. sušený)
  • 2 dl smetana na vaření
  • 2 kusy vejce
  • 2 lžíce rajský protlak
  • 8-10 plátků anglická slanina
  • větvička čerstvého tymiánu

Příprava

  1. Do mouky velmi rychlými pohyby rozdrobíme margarín, osolíme a se studenou vodou zpracujeme v těsto. Přikryjeme a na 1 hodinu odložíme do lednice.
  2. Poté na lehce pomoučeném válu vyválíme těsto do kulatého tvaru a vyložíme jím dortovou formu o průměru 26 cm tak, aby tvořilo okraje. Těsto propícháme vidličkou. V předehřáté troubě na 190 °C (v horkovzdušné troubě 175 °C) předpečeme po dobu 8 minut.
  3. Cibuli a mrkev očistíme, cibuli nakrájíme na jemno, mrkev nastrouháme. Olej trochu nahřejeme, orestujeme cibuli. Nejprve přidáme maso a opékáme do zbělení, poté přidáme i mrkev. Pár minut dusíme, mírně osolíme, opepříme, okořeníme zázvorem, poté přidáme ve smetaně rozmíchané žloutky a rajský protlak. Povaříme a rovnoměrně rozložíme na předpečené těsto.
  4. Plátky slaniny poskládáme nahoru a pečeme v troubě na 200 °C (v horkovzdušné 180 °C) zhruba 30 minut. Když je upečeno, posypeme koláč lístky tymiánu a ještě horké podáváme. Jako přílohu podáváme velkou porci salátu.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře