Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Rajčata a papriky bohatě plněné tvarohovou pomazánkou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 20 minut 4-8 porce Snadné S masem

Ingredience

  • 1/4 kilogram tvarohu tučného
  • 2-3 lžíce zakysané smetany 20 %
  • 2 kusy vejce
  • 10 dekagramů krkovičky na tenko nakrájená uzená, vařená krkovička
  • 1 kus fialová cibule
  • 1 balení petrželky
  • špetka soli
  • 1-2 lžička Knorr Aromat
  • 1 lžička pepře černého, mletého
  • 1 lžička pepře bílého, mletého
  • 1 lžička kmíma mletého
  • 2-3 lžička papriky sladké, mleté
  • 1 lžička olovového oleje
  • 2 kusy rajčata
  • 2 kusy kulaté papriky
  • 2 kusy malé kulaté papriky
  • 1 kus paprika

Příprava

  1. Dáme vařit vejce ve vodě, vaříme je tak, abychom získali pořádně uvařené vejce na tvrdo.
  2. Tvaroh dáme do mísy, dobře ho rozmačkáme a přidáme k němu smetanu, poté mícháme dohladka. Cibuli a petržel nakrájíme nadrobno. Cibuli na kapce oleje osmahneme do sklovata a společně s petrželkou vmícháme do tvarohu. Následuje koření. Solíme opatrně, protože Knorr Aromat také obsahuje sůl.
  3. Když se vejce uvařila, necháme je vychladnout, poté je nakrájíme a přidáme k tvarohu. Nakonec nakrájíme na kosičky i krkovičku a přimícháme k tvarohu. Dobře promícháme, ale dáme pozor, abychom nerozmačkali jednotlivé přísady.
  4. Když je pomazánka hotová, rajčata a papriky důkladně omyjeme, necháme okapat a utřeme do sucha. Z rajčat odříznenem vršek a vydlabeme vnitřek, kam pak plníme tvarohovou pomazánku. Stejně postupujeme i u paprik. Když jsme vše naplnili vrátíme vrchní části na místo, sladkou papriku překrájíme na kolečka. Dobrou chuť.
Tip: Můžeme podávát s topinkou, čerstrvým chlebem, kolečky rohlíku nebo s čímkoliv dalším.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře