Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Rajčata nadívaná kuskusem se sýrem feta

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 15 minut 4 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

Příprava

  1. Celá rajčata, nejlépe i se stopkou, spařte vroucí vodou. Následně oloupejte jejich slupky tak, aby stopka zůstala. Odřízněte "kloboučky" rajčat a pomocí lžičky a malého nožíku vydlabejte vnitřky.
  2. Připravte zeleninový bujón. Odměřte stejný objem kuskusu a bujónu, například s pomocí dvou stejně velkých hrnečků. Bujón převařte, zalijte kuskus v misce, přikryjte alobalem a odstavte na 3-4 minuty.
  3. Posekejte mátu, papriku nakrájejte na kostky a opečte.
  4. Do kuskusu přidejte olivový olej, mátu, opečenou papriku a citrónovou šťávu. Eventuálně dochuťte pepřem dle vlastní chuti.
  5. Vše smíchejte s pokrájeným nebo hrubě nastrouhaným sýrem feta a vzniklou nádivkou naplňte rajčata, která následně přikryjte dříve odříznutými "kloboučky".
  6. Vše vložte do trouby nahřáté na 190 stupňů a zapékejte po dobu cca 10 minut. Můžete také servírovat jako studený pokrm, s přidáním salátového dressingu Knorr.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře