Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Rajčata nadívaná kuskusem se sýrem feta
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů :
15 minut
15 minut
4 porce Snadné Bezmasé
Ingredience
- 1 kus posekaná máta
- 100 gramů sýr feta
- 1 kus červená paprika
- 1 kus žlutá paprika
- 5 kusů rajčata
- 100 gramů kuskus
- 1 kostka Knorr Bujón Zeleninový
- 1 lžíce olivový olej
- citrónová šťáva - na dochucení
- čerstvě namletý pepř
Příprava
- Celá rajčata, nejlépe i se stopkou, spařte vroucí vodou. Následně oloupejte jejich slupky tak, aby stopka zůstala. Odřízněte "kloboučky" rajčat a pomocí lžičky a malého nožíku vydlabejte vnitřky.
- Připravte zeleninový bujón. Odměřte stejný objem kuskusu a bujónu, například s pomocí dvou stejně velkých hrnečků. Bujón převařte, zalijte kuskus v misce, přikryjte alobalem a odstavte na 3-4 minuty.
- Posekejte mátu, papriku nakrájejte na kostky a opečte.
- Do kuskusu přidejte olivový olej, mátu, opečenou papriku a citrónovou šťávu. Eventuálně dochuťte pepřem dle vlastní chuti.
- Vše smíchejte s pokrájeným nebo hrubě nastrouhaným sýrem feta a vzniklou nádivkou naplňte rajčata, která následně přikryjte dříve odříznutými "kloboučky".
- Vše vložte do trouby nahřáté na 190 stupňů a zapékejte po dobu cca 10 minut. Můžete také servírovat jako studený pokrm, s přidáním salátového dressingu Knorr.
Žádný nový komentář.