Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Rajčatová polévka

Hodnocení uživatelů:
15 minut 20 minut 4 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 1 cibule
  • 500 gramů rajčat
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 5 lžic smetany
  • lžička soli
  • špetka pepře
  • snítka bazalky
  • stroužek česneku

Příprava

  1. Cibuli nakrájím nadrobno, rajčata si nakrojí, spařím a oloupu. Cibuli osmahnu na oleji, přidám nakrájená oloupaná rajčata a nasekanou bazalku, rozetřu stroužek česneku. Nechám společně podusit, dokud rajčata nezměknou.
  2. Osolím, opepřím, zaliji horkým vývarem. Povařím na mírném ohni asi 10 minut. Pokud mohu udělat krémovou - pokud ji rozmixuji nebo ji mohu mít s kousky rajčat. Nakonec přidám smetanu, dochutím a ozdobím lístky bazalky.
Tip: Pokud nemáte zeleninový vývar, připravte ho z Knorr bohatý bujón zeleninový.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře