Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Rajčatová polévka s bazalkou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
5 minut 25 minut 2-3 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 3 kusy rajčat mohou být i měkčí, budem je vařit
  • 1 kus cibule
  • 10 dekagramů rajčatového protlaku konzerva
  • olej 2 trošky
  • pepř čerstvě mletý
  • pepř celý
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžičky Knorr Aromat
  • 2 lžíce rýže
  • 1 větvička bazalky čestvá

Příprava

  1. Rajčata omyjeme, nakrájíme a s oloupanou cibulí dáme vařit do 1 litru vody. Do vody přidáme sůl, Knorr Aromat a kuličky pepře.
  2. Když se cibule uvařila, vyndáme ji z polévky, stejně jako rajčata. Uvařená rajčata rozmačkáme vidličkou a vrátíme je do polévky, tím ji zahustíme. Přidáme do ní 2 lžíce rýže a také 2 kapky oleje a svaříme. Otevřeme konzervu s protlakem a přidáme jej do polévky, přisypeme čerstvé lístky bazalky. Ještě jednou přivedem k varu a je hotovo.
Tip: Je chutná teplá i studená.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře