Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Rajčatové karbanátky na řecký způsob

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
30 minut 60 minut 4-5 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

Karbanátek

  • 500 gramů masa mletého
  • 1 kus cibule středně velká, nastrouhaná
  • 2 lžíce petrželové naťi nadrobno nákrájená
  • 1/2 lžičky soli
  • pepř
  • 1 vejce
  • 1/2 hrnku strouhanky
  • 1 lžíce vody

Ke smažení

  • olej

K rajčatové omáčce

  • 1 kus cibule nadrobno nakrájená středně velká
  • 2-3 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 440 gramů rajčat konzervovaných
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1/2 hrnku vody
  • 1/2 lžička oregána sušeného
  • 1 lžička cukru
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • muškátový oříšek malý
  • 1 lžíce petrželové naťi nadrobno nakrájené

Příprava

  1. Mleté maso vložíme do nádoby, přidáme nakrájenou cibuli a zbytek surovin. Důkladně zamícháme, můžeme pracovat i rukama. Mokrýma rukama vyformujeme karbanátky a na horké pánvi rychle usmažíme. Opečeme každé strany a pak vyjmeme na talíř.
  2. Z oleje trošku vybereme, na něm pak osmahneme cibuli určenou k omáčce. Přidáme i ostatní přísady a necháme uvařit. Karbanátky vložíme do omáčky a zakryjeme pokrývkou a na slabém ohni asi půl hodinu vaříme. Můžeme podávat se špagetami nebo jinými těstovinami.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře