Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Rajčatové plněné zelí

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 120 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 hlávka zelí střední hlava
  • 30 dekagramů krůtího stehna mletého
  • 5 dekagramů slaniny nadrobno nakrájená, uzená
  • 25 dekagramů rýže
  • 1 hlávka cibule velká
  • 1 kus vejce
  • 2 lžíce červené papriky
  • 0,7 litr rajčatové šťávy
  • sůl
  • pepř
  • Knorr Aromat
  • olej

Příprava

  1. Kořen zelí ze středu vyřežeme a dáme do horké vody. Když se začnou listy stáčet, tak je opatrně vybereme. Potřebujeme 10-12 listů. Zbytek zelí pokrájíme nadrobno.
  2. Rýži na malým množství oleje do sklovata smažíme, ochutíme jednou lžící ochucovadlem jídla a podlijeme takovým množství vody, aby ji zakryla. Pod pokrývkou necháme spařit do té doby, kým nevsákne všechnu vodu.
  3. Cibuli pokrájíme nadrobno, na trošce oleje usmažíme a ochutíme červenou mletou paprikou.
  4. Smícháme spolu mletý maso, nadrobno nakrájenou slaninu, rýži, cibuli a vajíčko. Podle chuti solíme, pepříme.
  5. Náplň naplníme do listů. Můžeme ji upravit do podoby kuželu nebo měšce.
  6. Nadrobno nakrájené zelí dáme na spodek hrnce, na to dáme náplň, pak podlijeme rajčatovou šťávou a vodu, poměr 1:1.
  7. Přibližně hodinu a půl vaříme doměkka.
Tip: Když to máme rádi, můžeme přidat do náplně i pálivou papriku.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře