Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Rajčatové pyré

Hodnocení uživatelů:
60 minut 60 minut 40 porcí Snadné

Ingredience

  • 2 kilogramy rajčata
  • 3 kusy cibule
  • 6 stroužků česnek
  • 6 lžic olej
  • 2 lžičky sůl
  • 1 lžička bazalka

Příprava

  1. Rajčata si omyjeme a dáme do větší nádoby a zalijeme vařící vodou. Chvilku je ponecháme a zatím si oloupeme cibuli a česnek. Cibuli si nakrájíme na kousky a česnek prolisujeme. Rajčata můžeme začít loupat.
  2. Cibuli si opečeme na oleji a když zesklovatí, přidáme česnek. Né dříve, zhořkl by.
  3. Pak přidáme oloupaná rajčata pokrájená na kusy. Osolíme a přidáme bazalku. Může být čerstvá i sušená.
  4. Dusíme za občasného míchání až do té doby, kdy se vydusí šťáva a rajčata začnou sklovatět. Zchladlé si můžeme naplnit do pytlíků nebo kelímků a zamrazit, nebo ve sklenicích zavařit.
Tip: Já toto pyré dělám i vícekrát, vždy, když dozrávají rajčata a nestíháme je sníst. V zimě se hodí.
Tip: Používám na pizzu, do špaget, na lasagne apod.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře