Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Rajčatovo-zeleninová polévka s příchutí pomeranče

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 15 minut 4 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

Příprava

  1. Rozpusťte 2 kostky Knorr Bujón Hovězí v jednom litru vody. Očistěte mrkev a nakrájejte ji na kostičky. Přidejte do bujónu a nechte vařit 5 minut.
  2. Čerstvá rajčata spařte vroucí vodou, přelijte studenou vodou a odstraňte z nich slupku. Nakrájejte je na velké kostky.
  3. Na kostky rovněž nakrájejte celerovou nať a cibuli. Česnek nakrájejte na drobné kousíčky. V hrnci rozehřejte olivový olej a opečte cibuli s celerem.
  4. Přidejte česnek, rajčata a pomerančovou šťávu. Pak přidejte pepř a tymián a pečte ještě 10 minut na silném plameni.
  5. Vlijte bujón s mrkví a vše nechte vařit dalších 10 minut.
  6. Na závěr opatrně vmíchejte smetanu do polévky a přidejte cukr. Hotovou polévku přelijte do misek a posypejte petrželkou. Servírujte.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře