Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Rajčatový chléb

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
35-40 15-20 4 porce Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

  • 2 dl vlažná voda
  • 15 droždí
  • 1 lžíce olivový olej
  • špetka cukr
  • tymián nebo oregáno
  • 300 gramů hladká mouka
  • rostlinný tuk na vymazání plechu
  • 500 gramů cherry rajčata
  • větvička rozmarýnu
  • Hellmann´s Tatarská omáčka Yofresh

Příprava

  1. V míse smícháme vodu, droždí, olej, cukr a lístky tymiánu nebo oregana. Přisypeme mouku se solí a vypracujeme hladké těsto (řidší, lepivé). Hlubší plech nebo pekáč vymažeme tukem a těsto do něj rozprostřeme. Necháme 30 minut na teplém místě nakynout.
  2. Poté do těsta zatlačíme opláchnutá rajčátka, posypeme jehličkami rozmarýnu a pečeme z obou stran do zlatova ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 15 až 20 minut.
  3. Podáváme nejlépe vlažné s Tatarskou omáčkou Hellmann´s Yofresh.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře