Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Rajská omáčka

Hodnocení uživatelů:
15 minut 60 minut 8 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilo hovězího masa
  • 1 cibule
  • 240 gramů rajského protlaku
  • 1-2 lžíce hladké mouky
  • 4-5 lžic cukru krupice
  • 2 bobkové listy
  • 6 kuliček celého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce sádla
  • 1 kostka masového bujónu

Příprava

  1. Jako první si očistíme maso a dáme vařit tak na 2 hodiny. Cibuli nakrájíme na drobno. V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a koření a orestujeme. Přidáme cukr a necháme ho zkaramelizovat.
  2. Přidáme rajský protlak, promícháme a necháme tak 10 minutek provařit.
  3. Pak přilijeme 1,5 litru horké vody a přidáme kostku bujónu. Necháme provařit. Pak rozmícháme mouku s vodou, nalijeme do omáčky a necháme provařit 20 minut.
  4. Nyní omáčku scedíme přes sítko.
  5. Podle potřeby omáčku ještě dochutíme cukrem a solí, popřípadě můžeme přidat ocet. Maso si nakrájíme na plátky a přidáme do omáčky.
  6. Omáčku podáváme s knedlíkem nebo s kolínky.
Tip: Omáčka je chutnější druhý den, když se rozleží.
Tip: Můžete použít Knorr Bohatý bujón hovězí.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře