Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Rajská omáčka s hovězím

Hodnocení uživatelů:
20 minut 140 minut 8 porcí Náročné S masem

Ingredience

Polévka

  • 1,5 kilogramů hovězí maso
  • 1 kus cibule
  • 4 kusy nové koření
  • dle potřeb kořenová zelenina
  • 1 svazek naťová petržel
  • dle chuti muškátový oříšek

Omáčka

  • 2 kilogramy rajčata
  • 100 gramů perník
  • 2 kusy cibule
  • 2 lžíce mouka
  • dle potřeb bobkový list
  • 2 lžíce cukr

Příprava

  1. Kořenovou zeleninu nastrouháme a osmažíme. Dáme do vody vařit s masem. Přidáme pepř, sůl, petržel, nastrouhaný oříšek a cibuli. Maso je hotové asi za 2 hodiny.
  2. Omáčka - cibuli opečeme s moukou, přidáme nakrájená rajčata, nastrouhaný perník a bobkový list. Dusíme a přiléváme polévku, která se nám vaší s masem. Podušená rajčata rozmixujeme, osolíme a osladíme.
Tip: Podáváme s knedlíkem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře