Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Rajská omáčka s hovězím masem

Receptynakazdyden.cz
Tradiční rajská omáčka podávaná s hovězím masem a domácím knedlíkem, která vám zachutná. Jednoduchý recept, který si zamilujete.
Hodnocení uživatelů:
10 minut 120 minut 4 porce

Ingredience

  • 1,5 kg hovězí maso zadní
  • 150 g rajčatového protlaku
  • 2 bobkové listy
  • 8 kuliček nového koření
  • 1 cibule
  • 1 lžíce sádla
  • 50 g špeku
  • 3 lžíce cukru
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • Knorr Jíška světlá
  • 1 kalíšek Knorr Bohatý bujón hovězí (nemusí být)
  • 1,5 l vody
  • šťáva z citrónu

Příprava

  1. Hovězí maso očistíme a prošpikujeme špekem.
  2. Do hrnce si připravíme vodu, přidáme kalíšek Knorr Bohatého bujónu hovězího, bobkový list, nové koření. Až bude voda vřít, přidáme do ní maso a povaříme až bude měkké. Maso vyndáme z vývaru a necháme vychladnout.
  3. Na sádle zpěníme cibulku, až zesklovatí, přidáme rajčatový protlak, chvilku opékáme a zalijeme vývarem ve kterém se vařilo maso.
  4. Omáčku povaříme zhruba 10 minut, dohustíme hotovou jíškou, kterou stačí povařit jen 2 minuty, dochutíme cukrem, citrónovou šťávou a solí. Podáváme s uvařeným hovězím masem a domácím houskovým knedlíkem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře