Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Rakvičky

Oblíbený dezert v podobě rakviček. V puse se jenom rozplývají.
Hodnocení uživatelů:
50 minut 30 porcí Středně obtížné

Ingredience

  • 5 žloutků
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2,5 hrnku cukru moučka
  • 1 lžička amonium (cukrářské droždí)
  • dle potřeb olej

Příprava

  1. Nejprve v míse ze všech žloutků utřeme pěnu, pak přidáme polovinu z celkového množství cukru a lžičku droždí. Výsledek dáme na chladné místo a necháme přes noc uležet.
  2. Druhý den smícháme se zbylou polovinu moučkového cukru, pak nakonec přidáme mouku a důkladně zamícháme, aby vzniklo hladké těsto. Těsto uválíme válečkem, jak jen to půjde, na jednolitý plát zhruba o tloušťce 3 mm. Plát nemusí být souměrný, protože z něj budeme teprve vykrajovat malé obdélníčky.
  3. A nyní máme dvě možnosti, vykrojené proužky o velikosti přibližně 2 x 8 cm dáváme buď na plech vymazaný olejem, nebo přímo do speciálních formiček na rakvičky.
  4. Jak máme všechny rakvičky vykrojené, tak plech vložíme do trouby. Pečeme zprudka v horké troubě tak dlouho, dokud těsto nestoupne. Jak se tak stane, tak ztlumíme teplotu a dopečeme. Těsto se začne krásně zlátnout. Chvíli po vytažení rakvičky opatrně vyklopíme z formiček.
Tip: Inspirujte se dalšími skvělými recepty na bábovky, koláče, řezy a dorty.
Tip: Vychladnuté rakvičky si před podáváním můžeme ozdobit dle libosti, klasicky se šlehačkou. Můžeme také ozdobit ovocem nebo čokoládovým toppingem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře