Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Rakvičky

Hodnocení uživatelů:
60 minut 5 minut cca 30 Snadné

Ingredience

  • 5 žloutků
  • 2,5 hrnku cukru moučka
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 350 mililitrů smetany ke šlehání

Příprava

  1. Šlehejte žloutky, 1 a 3/4 hrnku cukru a kypřící prášek do světlé pěny. Na chvíli dejte do lednice.
  2. Smíchejte mouku a zbytek cukru. Přidejte žloutkovou směs a rukama propracujte na hladké těsto.
  3. Těsto vyválejte a nakrájejte na obdelníky velikosti cca 3x11 cm (těsto docela dost lepí, proto podsypte trochou cukru). Vyskládejte na pořádně vymazaný plech (použijte olej, máslo by se spálilo). Pečte v předehřáté troubě na 200, když rakvičky dostatečně vyběhnou ztlumte na 160 a pečte do světle žluta. Sledujte je, budou hotové za pár minut.
  4. Rakvičky nechte nejlépe 1-2 uležet ve vzduchotěsné dóze, aby změkly. Podávejte se šlehačkou a čerstvým ovocem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře